Kijk naar jezelf

Om weer in beweging te komen.

Om enthousiast te raken over verandering
en vernieuwing als behorend bij het leven
en je werk.


 

Loopt je werk niet zoals je wilt?

Wil je meer plezier en succes in je werk of zoek je ander werk?

Een loopbaanadvies helpt je helder te maken wat jouw unieke kwaliteiten zijn, wat je het liefste doet en hoe je dat voor elkaar krijgt. Vervolgens gaan we daar doelgericht mee aan het werk.

Ik bied altijd maatwerk, gericht op jou en jouw vraag. We kijken in loopbaanontwikkeling niet alleen naar werk maar ook wie jij als mens bent. Zo ontstaat bijna altijd een ontwikkelingstraject waarin je verder kunt groeien. Groeien naar meer geluk en succes in je werk en je leven.

Zoek je ander werk?

Of wil je (misschien) voor jezelf beginnen? Dan kan ik je ook ondersteunen met testen zodat je beter weet wat je kwaliteiten en mogelijkheden zijn en wat je waard bent. Natuurlijk krijg je ook tips om echt op te vallen en goed uit de verf te komen bij je sollicitatie. Het goede nieuws? Het is nog makkelijk ook, omdat we uitgaan van jou!

Ook als je je kansen zzp-er of zelfstandig professional wil onderzoeken of pakken, dan help ik je daar graag bij. Zelfstandig ondernemerschap gaat om jou. Hoe jij er tegen aan kijkt, is het meest bepalend voor je succes. Je leert dat je zoveel meer mogelijkheden hebt dan je denkt en hoe je je kunt onderscheiden in de markt. Je leert ook hoe je internet voor jou kunt laten werken en er geld mee kan verdienen. Succes is niet moeilijk als je weet hoe.

Als je jezelf kunt zijn en werkt vanuit je hart, dan ben je zoveel krachtiger in je werk en aantrekkelijker voor werkgevers en opdrachtgevers.

Oriënteren op de arbeidsmarkt

De kans dat je een nieuwe baan vindt is groter als er tijd en aandacht is om je te oriënteren op de arbeidsmarkt.

Soms zijn enkele praktische tips bij het solliciteren al voldoende. In andere gevallen is omscholen nodig om aan het werk te kunnen. Een loopbaanoriëntatie geeft je inzicht in wat er nodig is om aan het werk te komen of te blijven. Werk dat passend en vervullend is.

Voor werkgevers geldt dat loopbaanoriëntatie, loopbaancoaching, reïntegratie of outplacement manieren zijn om de uitstroom van personeel op een verantwoorde manier te begeleiden. Het aanbieden van loopbaanoriëntatie hoort daarom bij goed werkgeverschap.

Blokkades opheffen

Wij mensen zijn van nature altijd in beweging. Soms staan we stil. Soms merken we pas dat we stilstaan als we in beweging proberen te komen.

Afscheid is nooit makkelijk. De gedachte aan loslaten roept vaak angst op. Als daar een uitnodiging tegenover staat, wordt het soms makkelijker.

Deze gevoelens horen erbij en mogen er zijn. In gesprekken stel ik allerlei vragen die te maken hebben met je talenten, voorkeuren, drijfveren, dromen, en dingen die je voldoening gaven. Ik onderzoek of er blokkades zijn, waardoor je motivatie en doortastendheid worden ondermijnd. Het is immers moeilijk om je dromen te volgen als je niet kan zien waarvoor je het doet, of als je je bang voelt om stappen te zetten.

Het kernkwadrantenspel van Ofman kan helpen om inzicht te krijgen in talenten, valkuilen en allergieën.

Het testen van intelligentie en/of management- en communicatievaardigheden kan onderdeel uitmaken van een loopbaanoriëntatie.

Soms help ik met praktische zaken zoals solliciteren, zaken op orde stellen of het starten van een eigen onderneming.